Boek 11 – “De Geur van Melisse”

Een kort, saai verhaaltje over een jongen die verliefd wordt op een meisje, seks met haar heeft, zij gaat vreemd en dan overweegt hij zelfmoord maar besluit om toch te blijven leven. Twee sterren op Goodreads omdat het me helemaal, he-le-maal, niet aansprak.

Maar eerlijk is eerlijk: Per Nilsson schrijft dit boek ook niet voor meisjes die 18 jaar of ouder zijn, maar meer voor meisjes die net twaalf zijn en voor de eerste keer verliefd worden. Misschien had ik teksten als “normaal gesproken sliep hij met de handen boven de dekens, maar vannacht niet meer…” (of iets dergelijks stond er) toen heel spannend gevonden maar ik heb nu iets teveel Jan Wolkers gelezen om nog te schrikken van wat Per Nilsson schrijft.

Verder kan ik hier heel veel woorden aan vuil maken maar ik doe het niet. Dit boek was duidelijk niet voor mij bedoeld en ik heb het dan ook niet met plezier gelezen. Maar ik heb het toch twee sterren gegeven omdat het zeker geen standaard boek is. Het wordt bijzonder door de schrijfstijl en ik denk dat ik het een paar jaar geleden best een goed boek had kunnen vinden.

En ik ben ook heel blij: ik ben weer helemaal bij! Ik moest volgens mijn rooster morgen elf boeken gelezen hebben en dit is het elfde. Nu kan ik weer verder gaan met de overige 41 🙂

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *