Boek 19 – “All my Friends are Superheroes”

 Het negentiende boek dat ik heb gelezen voor mijn uitdaging was ‘All my Friends are Superheroes’ door Andrew Kaufman. Het was een makkelijk boek zonder veel diepgang maar wel creatief bedacht. Daarom voor Kaufman van mij 3 sterren op Goodreads. Ik hoop dat hij ze waardeert.

Het verhaal gaat over een normale man in een wereld die erg lijkt op de onze, maar waarin er superhelden bestaan. Hun superkrachten zijn niet zo gaaf als die van bijvoorbeeld Spiderman, maar meestal een karaktereigenschap die zo overheersend is dat het een superkracht wordt. De vrouw van onze hoofdpersoon bijvoorbeeld heet “The Perfectionist”, omdat ze alles wat ze doet perfect doet. Op de trouwdag van The Perfectionist en Tom komt haar ex-vriendje Hypno de boel even flink verpesten: hij is zo charismatisch dat hij mensen alles kan wijsmaken wat hij wil. Hij ‘hypnotiseert’ haar en nu kan zij Tom niet meer zien of horen. Het boek gaat eigenlijk over de vlucht van Tom en The Perfectionist naar Vancouver. Als ze landen voordat Tom haar heeft kunnen duidelijk maken dat hij nog steeds bestaat zal ze haar leven in Vancouver perfect maken en hem dus vergeten. Heel vaag.

Door het boek heen worden er kort verhaaltjes verteld over andere superheroes. Vooral hun problemen met de superkrachten die ze hebben worden dan verteld, en hoe hun leven beïnvloed is door de superkracht. Bijvoorbeeld een onzichtbare man die zich elke ochtend blauw verfde zodat mensen hem in ieder geval konden zien, ook al was hij dan blauw, ontmoet een oranje vrouw die hetzelfde doet (maar dan dus met oranje verf). Ze besluiten om samen in de regen te gaan staan en niemand heeft ze daarna ooit meer gezien. De verhaaltjes tussendoor zijn dus wel grappig maar nog leuker was het geweest als het boek wat meer uitgebreid was ingegaan op de verschillende personen en er een meer lopend verhaal was. Nu worden de korte stukjes letterlijk tussen de rest gegooid en passen eigenlijk nergens tussen.

Leuk om tussendoor te lezen. Creatief bedacht, maar de uitwerking had beter gekund en het plot was te simpel.

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *