Over Ilona

Mijn naam is Ilona en ik ben 21 jaar oud. Ik ben derdejaars student Rechtsgeleerdheid en tweedejaars student Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht.

Ik heb op de middelbare school het diploma IB: English Language and Literature (Higher Level) gehaald, wat betekent dat ik in staat ben om literatuur te beoordelen op basis van algemene kennis, context, stijl, thema’s, motieven en boeken vanuit verschillende gezichtspunten kan bekijken. Ook studeer ik sinds september 2015 Taal- en Cultuurstudies en ik volg binnen die studie zoveel mogelijk vakken over literatuur(wetenschap).

Ilona lezend op Kreta

Ik lees voor mijn plezier. Lezen is altijd mijn grootste hobby geweest. Ik vind schrijven ook leuk. Mijn gedicht “Vossenjacht” is gepubliceerd in de bundel van Doe Maar Dicht Maar. Toch betwijfel ik of ik ooit een boek zou willen schrijven: het is echt een vak apart en als ik het doe, wil ik het goed doen. Totdat ik een echt goed idee heb voor een verhaal en voldoende tijd om aan dat idee te kunnen wijden ga ik niet aan een boek schrijven beginnen. Tot die tijd houd ik het bij lezen en evalueren van andermans werk.

Dit blog ben ik begonnen in april 2014 omdat het mij een leuke uitdaging leek om elke week een boek te lezen en daar een recensie over te schrijven. Ondertussen is IlonaLeest meer dan dat: een blog met duizenden bezoekers; regelmatig ontvang ik van uitgeverijen recensie-exemplaren van hun zojuist verschenen boeken.

Mocht je nog meer vragen hebben of om een andere reden contact met mij op willen nemen: bekijk dan mijn Contact pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *