Boek 32 – Harry Potter marathon – deel 2

Harry Potter and the Chamber of Secrets is de eerste keer dat we ons bewust worden van hoeveel invloed zelfs een zwakke Voldemort nog kon hebben op de toenmalige Tover-samenleving. Zijn macht lijkt opeens veel groter dan hij nog leek in Harry Potter and the Philosopher’s Stone; hij kan niet alleen samenwerken met gewillige onderdanen maar heeft nog steeds de kracht om ook invloed uit te oefenen op mensen zoals Ginny.

Ook voor deze Harry Potter post heb ik weer een leuk Harry Potter gerelateerd dingetje opgezocht. Ik weet niet of jullie er al mee bekend zijn, maar: er bestaat een Harry Potter Musical! Het is door fans bedacht en in elkaar gezet en heeft miljoenen views op Youtube. De officiële naam is A Very Potter Musical. De musical is gebaseerd op de boeken maar geeft een geheel eigen twist aan dingen; zo wordt Draco Malfoy gespeeld door een meisje. De eerste scène van de eerste akte is te zien in dit Youtubefilmpje, duurt maar vijf minuutjes en is zeker het bekijken waard:

Dit boek is nummer 32 in mijn lijst met boeken die ik heb gelezen voor mijn “uitdaging” en ik vond het tijd worden om een rooster te maken tot het einde van 2014. Hoeveel boeken moet ik gelezen hebben volgens planning voordat het nieuwe jaar begint?

Aan het einde van december dit jaar moet ik aan het lezen zijn in boek nummer 38, of in ieder geval boek 37 uit hebben gelezen. Wat mij ook opviel: vandaag is het de 27ste. Morgen hoort boek 33 uitgelezen te zijn. Na een tijdlang 4 / 5 boeken achter te hebben gelopen op de planning ben ik nu weer bijna bij! Hele fijne informatie.

Ik ben nu Opstaan, Aankleden, Niet Doodgaan van Hanna Bervoets aan het lezen om even een korte break te nemen van Harry Potter, maar daarna gaan we weer met volle kracht vooruit verder in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban!
Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

One thought on “Boek 32 – Harry Potter marathon – deel 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *