Boek 36 – Harry Potter marathon – deel 4

In deze drukke tentamentijd is het lastig om de tijd en rust te vinden om eens te gaan zitten voor een goed boek. Gelukkig is Harry een goede afleiding en zorgt voor de nodige ontspanning tussen het leren door. Mijn lessen strafrecht worden afgewisseld met zijn lessen Divination en ik zou voor geen goud willen ruilen…

Het vierde jaar op Hogwarts is voor Harry op meerde vlakken een zwaar jaar. Ten eerste natuurlijk om de meest duidelijke reden: hij is bang dat hij vermoord gaat worden door Voldemort of een van diens volgelingen. Dit jaar wordt het Triwizards Tournament gehouden op Hogwarts: een competitie waarbij leerlingen van drie Europese scholen met elkaar strijden in drie grote opdrachten. Harry wordt door een slechterik als vierde deelnemer geplaatst in dit Tournament en moet dus als jongste deelnemer meedoen aan de gevaarlijke opdrachten. Naast dat probleem begint Harry ook een beetje last te krijgen van de puberteit; hij vindt Cho Chang leuk en wordt erg chagrijnig als hij merkt dat zij iets heeft met Cedric Diggory. Het ongemak waarmee Harry en zijn vrienden Ron en Hermelien omgaan met ouder worden en de daarmee meestal gepaard gaande gevoelens wordt heel grappig beschreven. Het mooiste voorbeeld is in het boek het Yule Ball. De jongens zijn ontzettend zenuwachtig omdat ze een meisje mee willen vragen en Hermelien wordt voor het eerst aantrekkelijk gevonden door de stoere Viktor Krum. Erg grappig, al die pubergevoelens.

Rowling heeft door de verschillende boeken heen erg haar best gedaan om Harry een “normale” jongen te laten zijn wat opgroeien betreft. Ze laat hem zich ongemakkelijk voelen in boek 4 en chagrijnig in boek 5. Allemaal dingen waar Muggle-jongens ook mee te maken krijgen als ze van ongeveer Harry’s leeftijd zijn.

Ik zal jullie niet al te lang vervelen met mijn gedachten over de opgroeiende Harry Potter. Vooral omdat dit artikel op Shmoop alles zegt wat ik wilde zeggen in deze blogpost, maar wat nu dus overbodig is geworden omdat je gewoon dat artikel kunt lezen.

 Hier is een leuk filmpje met poppetjes:

https://youtube.googleapis.com/v/Tx1XIm6q4r4&source=uds

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

One thought on “Boek 36 – Harry Potter marathon – deel 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *