Boek 38 & Boek 39 – HP marathon – deel 5 & 6

Met meer dan 700 pagina’s is deel 5 van de serie, Harry Potter and the Order of the Phoenix, het dikste deel. Het is tegelijkertijd mijn lievelingsdeel. Eigenlijk is deel 5 heel makkelijk in één zin samen te vatten: Harry is boos. Hij is snel geïrriteerd en op school gelooft niemand de verhalen die hij vertelt over Voldemort, dus hij heeft gelegenheden genoeg om eens flink uit te vallen. Harry krijgt eindelijk een beetje lef en begint ook in opstand te komen tegen leraren. Ook komt in boek 5 het meest vervelende personage van alle boeken voor: Umbridge. Ze vermoordt geen mensen, zoals Voldermort dat wel doet, maar toch heb ik aan haar personage altijd een grotere hekel gehad dan aan Voldemort (en gezien de vele posts over haar op Tumblr en de plaatjes die over haar te vinden zijn op Google was ik niet de enige!). 

Na het vijfde deel, dat ik vrijdag op Tweede Kerstdag heb uitgelezen, werd ik zo enthousiast dat ik het zesde deel gisteren in één ruk heb uitgelezen. Harry Potter and the Half-Blood Prince zet Dubmledore iets meer in de spotlights dan de andere boeken. Het bereidt de lezer voor op deel 7, waar we nog meer leren over Dumbledore en ook zien dat hij niet door en door goed is geweest zoals misschien leek in de eerdere delen. Maar in deel 6 besteedt Dumblredore iets meer tijd aan Harry en daardoor zien we hem vaker. Hij leert Harry over Horcruxes, wat natuurlijk essentieel is en verklaart waarom Voldemort zo lang in leven heeft kunnen blijven ook al was hij geraakt door de Avada Kedavra-vloek. Reuze spannend natuurlijk allemaal. 
Nu heb ik wel veel Harry Potter gelezen in de afgelopen dagen. Ik ben vandaag begonnen in Het Rosie Project, een totaal ander boek. Daarna zal ik me storten op het laatste deel van mijn Harry Potter marathon. 
Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

One thought on “Boek 38 & Boek 39 – HP marathon – deel 5 & 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *