Boek 41 – HP marathon – deel 7
Ik ben alweer aan het einde gekomen van mijn ontzettend fijne Harry Potter marathon. Het laatste deel vind ik altijd erg ingrijpend. Dobby, Fred, Tonks, Lupin en alle anderen zijn dan misschien fictionele karakters, door de zeven boeken heen gaan ze gewoon echt lijken en dat ze dood zijn is simpel gezegd erg naar. Het leek allemaal zo echt. Ik heb op mijn elfde verjaardag ook echt tegen beter weten in op mijn Hogwarts-brief gewacht. Je weet wel dat het allemaal verzonnen is, maar tóch…

Rowling schept een solide wereld vol magie en zeer diverse personages. Steeds opnieuw geniet ik van de serie. Misschien wordt het tijd om Harry Potter even met rust te laten en eens iets anders te lezen, nieuwe boeken te ontdekken. Tot ik opniew mag beginnen aan de serie van mezelf vermaak ik me wel met de vele plaatjes, GIFs en tekeningen die op Tumblr gepost worden. Hieronder een mooie selectie: (door op de plaatjes te klikken kom je bij de originele bron)

*au = alternate universe

Er is ook veel kunst te vinden, gerelateerd aan Harry Potter. Als je even de tijd neemt om op internet rond te neuzen kom je al snel prachtige dingen tegen.

Vandaag had ik zin om even lekker de stad in te gaan. Ik had nog wat kleine dingetjes nodig en nu er sale is, is shoppen natuurlijk extra leuk. Na langs de Etos en The Body Shop te zijn geweest ging ik naar Boekhandel Veenendaal (een vestiging van Libris in Amersfoort), want ik had nog een beetje tegoed over op mijn boekenbon. Ik kom graag bij Veenendaal, de winkel is ruim goed bevoorraad en er hangt een goede sfeer. Bij Veendaal werken mensen die zelf duidelijk graag lezen en bij veel boeken in de winkel is een klein stukje papier om de kaft heen gevouwen met daarop de mening van een van de medewerkers over dat boek.

Omdat 2014 net voorbij is stond er voorin de winkel een tafeltje met de Beste Boeken van 2014 volgens de medewerkers. Boven elk boek stond een persoonlijke uitleg over waarom hij/zij nou zo goed vond aan dat boek. Ik zag meerdere boeken die me wel wat leken; na lang wikken en wegen moest ik een keuze maken tussen “Al wat schittert” door Eleanor Catton en “Wij geluksvogels” door Amy Bloom. Ik keek naar de kassa en zag daar de mevrouw staan die volgens het papiertje Wij Geluksvogels het beste boek van 2014 vond (op elk papiertje stond namelijk een foto van de medewerker die het boek aanraadde) en besloot om die dan maar te kiezen; ik moest immers bij haar afrekenen. Niet helemaal een logische gedachtegang misschien, maar ja, je moet af en toe ook gewoon een einde kunnen maken aan je keuze-proces en dat hoeft heus niet altijd op een rationele manier. De mevrouw achter de kassa was direct enthousiast over mijn boekkeuze en haar enthousiasme werkte aanstekelijk; als deze post online staat pak ik een kopje thee en ga lekker lezen in mijn nieuwe aanwinst!
Dit is een foto van mijn nieuwe boek; ik vind het ontwerp echt schitterend!
Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

One thought on “Boek 41 – HP marathon – deel 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *