Cadeautjes in een schoen

Als kind was ik al gek op het Sinterklaasfeest. Een paar weken voor 5 december mochten mijn broertje en ik al beginnen met een keer per week onze schoen zetten. Als we goed ons best deden met een liedje zingen voor Sinterklaas zou er de volgende ochtend een cadeautje in zitten (of onder liggen, als het pakje iets te groot was voor in een schoen). Nu ik niet meer bij mijn ouders woon zou je misschien verwachten dat deze traditie voorbij is en dat het tijd is om volwassen te worden, maar niets is minder waar. Danny en ik hebben deze week allebei onze schoen gezet.

Danny is erg creatief en houdt van tekenen en schilderen. Daarom ben ik naar de Action gegaan en heb voor onder de vijf euro een soort “survival-teken-kit” gekocht met van alles erin: een tekenblok, stiftjes, kwastjes… Leuke cadeautjes hoeven helemaal niet duur te zijn!

Voor onder de vijf euro klaar zijn is een stuk makkelijker dan je zou verwachten. Een schoen zetten moet ook helemaal niet gaan om grote, dure cadeautjes maar meer een kleinigheidje waar ze misschien nog iets aan hebben ook. Ik snap natuurlijk ook wel dat Disney Planes-krijtjes van de Action (€0,79) niet de beste krijtjes zijn, maar hé, het is beter dan geen krijtjes!

Na het inpakken en het schrijven van een kort gedichtje zag het stapeltje cadeautjes er hartstikke vrolijk uit.

Gelukkig was Sinterklaas mij ook niet vergeten, want ‘s ochtends stond mijn schoen er ook, met cadeautjes eromheen. Drie keer raden wat er in het pakje dat in mijn schoen staat zat…
Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *