De Uitdaging

De laatste tijd merk ik dat ik het zat word om tijd te verspillen aan bijvoorbeeld Facebook, Twitter, en saaie tv-programma’s die ik eigenlijk alleen maar kijk om de tijd te verdrijven. Ik ging eens letten op hoeveel tijd er eigenlijk in dingen gaat zitten die helemaal niet zo interessant zijn. Conclusie: veel te veel. Ik besloot om minder Hay Day te gaan spelen, Facebook niet meer elke drie uur te checken en (na de teleurstellende finale van How I Met Your Mother gezien te hebben) ook geen domme tv-programma’s meer te kijken. Een van de weinige bezigheden waar ik nog echt met plezier op terugkijk is lezen. Boeken grijpen me aan en zetten me aan het denken, terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt om ze te lezen.

De beslissing om meer te gaan lezen is helemaal geen bijzondere of speciale. Maar om iets echt vol te houden heb ik een concreet doel nodig. Na wat Google-onderzoek kwam ik dit tegen. Een artikel over iemand die 52 boeken las in 1 jaar, oftewel een boek per week. En die uitdaging leek mij wel wat.

Vandaag begint mijn jaar. Elke keer dat ik een boek heb uitgelezen zal ik er hier een kort stukje over schrijven. Ten eerste omdat het me leuk lijkt om mijn ervaringen over gelezen boeken te delen en ten tweede om zo een duidelijk overzicht te krijgen van wat ik precies gelezen heb. Natuurlijk hoop ik ook dat ik mezelf op deze manier extra push om het echt vol te houden: ik heb het nu eenmaal op internet gezet en laten zien en dan kan ik niet meer zomaar zonder een hele goede smoes de uitdaging na drie weken al stoppen.

Voor mezelf ook even een paar regels op een rijtje:

  • ik mag op schema voorlopen (als bijvoorbeeld boek 3 een dunne is en boek 4 een dikke, mag ik prima eerder beginnen met boek 4)
  • herlezen van boeken is toegestaan 
  • na elk boek zal ik een stukje op deze pagina schrijven over wat mijn ervaring was
  • ik mag niet met een boek stoppen en aan andere beginnen als hij niet bevalt (sommige boeken duren nou eenmaal even voordat ze interessant worden)
Inspiratie voor de te lezen boeken haal ik van Goodreads (mocht je het leuk vinden, dit is mijn account) en ik hoop ook veel tips van mensen om mij heen te krijgen, bijvoorbeeld door een reactie op mijn blog!
Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

3 thoughts on “De Uitdaging

  1. Ik heb hier een echte uitdaging voor je: Een jaar leven volgens de Bijbel van Arnold Jacobs. Zelf ben ik een tijdje terug ook in dit boek begonnen, maar na een tijdje had ik er geen tijd meer voor en zakte dit erg af. Echt een heel interessant boek, maar je moet hier wel interesse voor hebben in de Bijbel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *