J. Kessels – The Movie!

Poster van de film J. Kessels
Een van de leuke dingen aan het bijhouden van een blog is dat je soms wordt uitgenodigd voor bijzondere evenementen. Zoals bijvoorbeeld gisteren: ik was uitgenodigd om een speciale voorvertoning van J. Kessels te bekijken in het Ketelhuis te Amsterdam. Heel gaaf natuurlijk. Ten eerste omdat J. Kessels de openingsfilm is van het Nederlands Film Festival dit jaar (en dat is een goed teken voor de kwaliteit van een film) en ten tweede omdat een film met zo’n cast eigenlijk alleen maar goed kan zijn (Fedja van Huêt is oprecht één van de beste Nederlandse acteurs van het moment).

J. Kessels is een film gebaseerd op het boek J. Kessels: The Novel, geschreven door P.F. Thomése, die overigens zelf ook bij de voorvertoning aanwezig was. De makers hebben zeker een goede kans laten liggen toen ze ervoor kozen om de film niet J. Kessels: The Movie te noemen, maar daar hadden ze vast een reden voor. De trailer zag er intrigerend uit dus ik toog met hoge verwachtingen naar Amsterdam.

De trailer geeft niet echt duidelijk weer waar het verhaal nou precies om draait, maar de sfeer van de film komt precies goed naar voren. J. Kessels is het romanpersonage van Thomése en samen (vraag me niet hoe dat dan werkt) gaan ze naar Hamburg om één of andere vreemdgaande frikandellenfabrikant op te sporen. Thomése denkt de halve film aan Brigitte, een mooi meisje uit zijn jeugd die hij hoopt tegen te komen als alles in Hamburg goed afloopt. Er komen in de film veel (half)naakte vrouwen, bier, sigaretten en stripclubs voor en er wordt om de haverklap een countrynummer gezongen.

Foute film? Jazeker.
Leuke film? Jazeker!

Vanaf 1 oktober is J. Kessels te zien in de bioscoop en ik zou zeker een kijkje nemen, al is het alleen maar om ongestoord trek te krijgen in een verse frikandel.

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *