Mark Zuckerberg & #boekperweek

Het lijkt bijna een rage te zijn geworden om in 2015 elke week een boek te lezen! Mark Zuckerberg liet pas al een hoop ‘leesstof’ opwaaien omdat hij aangaf dat zijn goede voornemen van 2015 is om meer boeken te lezen. Om precies te zijn: elke twee weken een boek, maar niet zomaar een boek. Zuckerberg laat de boeken door een strenge selectieprocedure gaan; hij wil dat mensen boeken lezen met “an emphasis on learning about different cultures, beliefs, histories and technologies” (lees daar meer over in dit stuk van The Guardian). Geïnteresseerd? Zoek dan de Year of Books pagina op op Facebook. 


Zuckerberg is niet de enige die wil dat mensen meer gaan lezen. Onze nationale bibliotheek is op Twitter begonnen met ‘#boekperweek’, waar ontzettend veel reacties op lijken te komen. De bieb gooide er de dag laatste dag van vorig jaar deze tweet uit:Ik heb een korte tijd terug voor dit blog ook een Twitteraccount aangemaakt: @IlonaLeest. Mijn laatste tweet gaat over de blogpost die ik gisteren schreef en ik heb hem braaf gehashtagd met #boekperweek, omdat ik dit een leuk initiatief vind van de bieb. Als jij ook een Twitteraccount hebt en probeert om elke week een boek te lezen zou het leuk zijn als je ook meedoet! Ik heb even gekeken en er komen elk uur wel een paar tweets voorbij van mensen over #boekperweek, dus het is een handige manier om inspiratie op te doen als je nog op zoek bent naar een leuk boek. De bieb is ook ontzettend actief met het reageren op tweets die gebruik maken van de hashtag. Het is natuurlijk pas net januari, maar het begin van #boekperweek ziet er veelbelovend uit. Ik vind het wel heel grappig om te zien dat ik vorig jaar begon met het lezen van een boek per week toen er nog bijna geen media-aandacht voor was en dat dit nu door Zuckerberg en de bieb opeens helemaal is veranderd. 

Wat vind jij van #boekperweek? Leuk, of misschien denk je dat het even de aandacht heeft maar geen kans van slagen verderop in het jaar? Houden mensen dit vol of is iedereen dit in maart weer helemaal vergeten? En als je het een leuk idee vindt: doe je mee? Reageren kan op deze post of natuurlijk via @IlonaLeest !
Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

One thought on “Mark Zuckerberg & #boekperweek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *