Tag: The Seven Deadly Sins

Ik kwam op een aantal andere blogs de “Zeven Zonden Boekentag” tegen, de vernederlandste versie van het origineel “The Seven Deadly Sins Book Tag”, die volgens het internet voor het eerst door ‘BookishMalayza’ is gemaakt (hoewel ik de video nergens meer kan vinden). Het leek me leuk om deze tag te doen dus ik heb alle vragen beantwoord. Sommigen waren echt best lastig. Lees snel verder om achter mijn grootste boek-zonden te komen!

1. Greed
What is your most expensive and what is your most inexpensive book?

Het duurste boek dat ik bezit is denk ik mijn boek met verzamelde werken van Shakespeare. Die heb ik niet voor mezelf gekocht maar cadeau gekregen. Het is een prachtig boek en hij staat in het midden in de boekenkast altijd te pronken met zijn gouden pagina’s. De goedkoopste boeken zijn natuurlijk de recensie-exemplaren die ik van verschillende uitgeverijen heb gekregen, maar anders zouden het alle boeken zijn die ik bij de Kringloopwinkel heb gekocht. Ik schreef al eerder over de wondere wereld van de Kringloopwinkel in mijn voormalige woonplaats (dat stukje kan je hier lezen als je dat wilt), omdat de boeken daar spotgoedkoop zijn.


2. Wrath
What autor do you have a love/hate relationship with?

Stephanie Meyer, oftewel de schrijfster van de Twilight-boeken. Ik heb jaren geleden alle Twilight-boeken gelezen. De wereld die Meyer in de boeken neerzet had super kunnen zijn, met interessante personages en bijzondere achtergrondverhalen. Ik ben altijd gek geweest op verhalen met bovennatuurlijke elementen en in Twilight worden vampiers opeens complexe wezens in plaats van alleen maar de bloedzuigers zoals we die kennen uit de verhalen van vroeger. De Cullens (Edwards vampierfamilie) zijn een vreemde verzameling vampiers die allemaal een gaaf onderdeel van het verhaal hadden kunnen zijn. Wat ik dus eigenlijk wil zeggen: de boeken hadden steengoed kunnen zijn, mits ze door een ander waren geschreven. Want eerlijk is eerlijk, Meyer kan gewoon niet goed schrijven. Het verhaal volgt Bella, een supersaai nietszeggend type en haar relatie met Edward. Maar we komen alleen maar zijdelings dingen te weten over de leefwereld van de veel interessante vampiers, wat mijns inziens oneindig veel interessanter was geweest om over te lezen. Nu is het gewoon een verkapte romance. Wel leuk vind ik dat iedereen wel een mening heeft over Twilight. Sommige mensen haten het, andere vonden het geweldig maar ik spreek weinig mensen die er net zo over denken als ik (er zit potentie in het verhaal maar het is gewoon naadje uitgevoerd). Wat vind jij?

3. Gluttony
What book have you devoured over and over again, with no remorse whatsoever?

Alle Harry Potter boeken! Mensen die mijn blog al wat langer volgen weten hier wel van omdat ik vorig jaar een Harry Potter marathon heb gehouden hier op Ilona Leest (mocht je willen kan je de delen 1, 2, 3, 4, 5 & 6 en 7 nog teruglezen). Ik denk dat dit antwoord niet erg origineel is, veel mensen hebben Harry Potter meerdere keren gelezen, maarja, er zijn dan ook wereldwijd zo ontzettend veel fans… Kort gelezen is de prachtige, geïllustreerde versie van het eerste deel uitgebracht en natuurlijk heb ik die toen gelijk gekocht. Er zijn zoveel prachtige tekeningen gemaakt! Als je binnenkort nog een cadeautje moet geven aan een Harry Potter fan zou dit boek een absolute aanrader zijn.

Op deze foto zie je links de Nederlandse versies van de boeken, met daarbovenop liggen de nieuwe Engelse versie (met illustraties van Jim Kay). In het midden liggen delen 1 tot en met 5 in het Frans en rechts staan de Engelse. In totaal 20 Harry Potter boeken… best veel haha.

4. Sloth 
What book have you neglected reading due to laziness?

Oorlog en Vrede van Leo Tolstoj… Ik kwam echt met geen mogelijkheid door dat begin heen. Wat een taai boek zeg. Misschien komt het er ooit nog van maar dan waarschijnlijk in een vakantie, zodat ik goed de tijd kan nemen voor het lezen.

5. Pride 
What book do you most talk about to sound like an intellectual reader?

Eigenlijk praat ik niet speciaal over een boek om intellectueel over te komen, in ieder geval ben ik me daar dan niet van bewust. Mijn boekenkast is ook geen plek waar alleen ‘verantwoorde’ boeken staan, hij is voor een groot deel gevuld met chicklits en andere niet-hoogstaande lectuur. Ik vind het ontzettend leuk om met anderen te praten over boeken maar zodra ik merk dat ze alleen boeken lezen om maar zo intellectueel mogelijk over te komen, en boeken alleen waarderen op hun “kwaliteit” en niet op hoe leuk het is om die boeken te lezen haak ik al snel af. Boeken kunnen natuurlijk ook hoogstaande literatuur zijn en daardoor leuk om te lezen, het een sluit het ander niet uit, maar ik vind niet dat dat een voorwaarde is voor een leuk boek. Een beetje het ‘alle mussen zijn vogels maar niet alle vogels zijn mussen’ idee. Als een boek echt literatuur is, is het meestal een leuk boek om te lezen maar niet alle leuke boeken zijn per se echte literatuur.

6. Lust 
What attributes do you find most attractive in male of female characters?

Oei wat een lastige vraag. Nou, ik vind het in ieder geval fijn als personages op een complexe manier worden geschreven. Ik ben niet gek op personages die zogenaamd helemaal perfect zijn en helemaal niets verkeerd kunnen doen, of personages die maar één karaktertrek hebben die alles wat ze doen bepaalt. Meestal vind ik het wel aantrekkelijk als een personage zich op een slimme (of listige) manier uit een lastige situatie weet te redden. Verder volg ik eigenlijk gewoon wat het boek zegt: als er wordt gezegd dat een personage knap is, vormt zich in mijn gedachten automatisch een beeld van een een knap personage. Wat ik vind van het uiterlijk van een personage is dus eigenlijk al door de auteur bepaald.

7. Envy
What book would you most like to receive as a gift?

Mocht iemand die dit leest mij echt een boek cadeau willen doen (en die kans is eigenlijk nul procent): More Letters of Note. Brieven van Belang (de vertaling van Letters of Note), samengesteld door Shaun Usher, vond ik zo mooi en ook een hoog “koffietafelgehalte” hebben, dus ik ben erg nieuwsgierig naar More Letters of Note, eveneens samengesteld door Shaun Usher. De recensie die ik schreef over Letters of Note kun je hier terugvinden, mocht je er nieuwsgierig naar zijn.
Plaatje van het boek via http://tinyurl.com/pbgcufo

En dat waren alle vragen! Voel je vrij om deze tag ook te doen en te plaatsen op je blog. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van andere mensen op deze vragen. IlonaLeest kun je ook op Twitter vinden, via @IlonaLeest.

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *