Unboxing | Celebrate Books box #1

In landen als Amerika en Engeland zijn ‘boekenboxen’ al jarenlang een bekend fenomeen. Een voorbeeld is Carrie’s Book Club waar je een box koopt voor £16,- (exclusief verzendkosten) die wordt gevuld met allemaal goodies en snacks die te maken hebben met een bepaald bekend boek. Ook erg bekend is Owlcrate, waar de box naast allemaal goodies ook een nieuw boek bevat en een meer globaal thema heeft. De Owlcrate kost $29,99 (exclusief verzendkosten); best prijzig als je ook nog internationale verzendkosten moet betalen! Gelukkig hebben we nu eindelijk een gaaf Nederlands alternatief: de Celebrate Books Box! De Celebrate Books box kost €29,95 en wordt gratis verzonden. Het concept is vergelijkbaar met dat van Owlcrate: in elke box zit een pas uitgegeven boek met goodies die bij een bepaald thema passen. Een superleuk initiatief! Ik heb een aantal weken geleden de box voor april besteld en die is eergisteren binnengekomen. De box heeft deze maand als thema ‘fandom’, waar je in principe dus nog alle kanten mee op kunt. Tijd voor een heuse unboxing van de eerste Celebrate Books box op Ilona Leest!
De Celebrate Books boxOp de doos is groot het logo van Celebrate Books te zien. Het openen ging gelukkig erg gemakkelijk; ik heb nogal eens moeite met dozen die teveel plakband of zelfs van dat sterke tape erop hebben. Dit was gelukkig met mijn kleine schaartje prima te doen.

160423 Box openen 1 160423 Box openen 2

 
Op het kaartje staat kort geschreven wat er allemaal in de box zit. Ik wilde het van tevoren eigenlijk niet weten, dus ik heb het kaartje gauw aan de kant gelegd en ben toen in de box gaan grabbelen. En het eerste dat ik tegenkwam was gelijk mijn favoriete ding uit de hele box: een muziekdoosje! Ik heb het muziekdoosje afgespeeld en dat gefilmd. Ik ben benieuwd of jij in één keer weet van welk fandom dit een bekend deuntje is:

Muziekdoos filmpje 

Heel moeilijk te raden was het niet, het was natuurlijk Harry Potter! Zoals je misschien wel weet ben ik een gigantische Harry Potter-fan dus ook met de volgende goodie was ik erg gelukkig. Dat was namelijk een heuse Relieken van de dood / Deathly Hallows ketting! Zo eentje wilde ik al tijden hebben en was dan ook erg blij toen ik het uit het mooie groene tasje haalde.

160423 Deathly Hallows ketting 1 160423 Deathly Hallows ketting 2

Naast de ketting was er nog een soort sieraad in de doos gestopt. Deze was leuk voor fans van de Hunger Games serie (en ik ben gelukkig over zowel de boeken als de films enthousiast). Er zat een mooie spotgaai-pin in de doos, die erg leuk staat op een jasje bijvoorbeeld, en dan zullen alleen mede-Hunger Games fans begrijpen wat je precies draagt terwijl de rest van de wereld denkt dat je ‘gewoon’ een leuke broche op hebt.

160423 Mocking Jay pinHeel erg leuk vond ik ook de sticky bookmarks van Blossom Books. Ik wil mijn boeken graag netjes houden dus ezelsoren en markeringen zijn echt uit den boze, maar met deze stickertjes kan ik toch gemakkelijk quotes en dergelijke terugvinden. Nooit over nagedacht eigenlijk, maar zeker voor recensies zijn die tabjes misschien wel superhandig! 160423 Sticky bookmarks

Deze tabjes, de spotgaai-pin, de Harry Potter ketting en het muziekdoosje waren de ‘grote’ goodies die deze keer in de box zaten. Naast deze dingen zaten er ook nog twee mooie kaarten in; eentje met een mooie quote, en eentje met een wegwijzer met allerlei fandom-locaties erop (gemaakt door Emmy van www.zonenmaan.net). Ook zat er een boekenlegger in de doos, van de Selectie serie die ik zelf (nog) niet gelezen heb, en een kaart gebaseerd op de serie Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

160423 Kaart met fandom wegwijzer 160423 Kaart met quote160423 Boekenlegger160423 Kaart Peculiar Children

 

 

 

En toen, na eerst de kleinere dingen te hebben gepakt, werd het tijd voor het boek… In de doos zat *tromgeroffel* Carry on door Rainbow Rowell!

160423 Boek Carry on van Rainbow Rowell 1

Rainbow Rowell is de auteur van bekende boeken als Fangirl en Eleanor & Park. Ik heb nog geen boeken van haar gelezen, maar op internet zie ik zoveel enthousiast recensies over haar werk voorbij komen dat ik zin heb om in Carry on te beginnen. De achterflap belooft in ieder geval een leuk verhaal:

“Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ‘s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.”

Alles bij elkaar genomen vond ik de Celebrate Books box echt enorm leuk. Ik ben gek op verrassingen en cadeautjes, en het is leuk om een doos open te maken en niet precies te weten wat er in zal zitten. De inhoud van de april box vond ik erg leuk; de Harry Potter en Hunger Games dingen gewoon omdat ze van die serie zijn, maar ook met de sticky bookmarks ben ik blij. En het boek? Dat is natuurlijk nog afwachten, maar die recensie zal te zijner tijd nog wel op Ilona Leest verschijnen!

160423 Complete inhoud

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

One thought on “Unboxing | Celebrate Books box #1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *