Write Now 2017

Een heleboel mensen dromen ervan om met schrijven hun geld te kunnen verdienen. Of het nou gaat om korte verhalen, romans, gedichten, toneelstukken: creatief bezig zijn met taal is een passie die vele mensen delen. Het is alleen zo lastig om door te breken. Je talent moet ontdekt worden, uitgeverijen moeten jou tussen al die anderen zien staan en je een kans willen geven. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om op te vallen, zoals bijvoorbeeld schrijfwedstrijden. Binnenkort sluit de deadline voor een van de grootste schrijfwedstrijden voor jongeren in Nederland en Vlaanderen weer: Write Now. 

Write Now is een schrijfwedstrijd voor jongeren van vijftien tot en met vierentwintig jaar. Je kunt meedoen met een (kort) verhaal, een toneelstuk, gedichten, screenplay enzovoorts: eigenlijk alle manieren van schrijven krijgen bij Write Now een kans. Je hebt vast al wel eens van Write Now gehoord. Eerdere winnaars zoals bijvoorbeeld Lize Spit (die met haar debuutroman Het smelt al vele prijzen won) zijn namelijk ondertussen bekende auteurs geworden. Write Now is dus echt een springplank waar je veel aan kunt hebben als beginnende schrijver.

Een eigen tekst opsturen kan natuurlijk spannend zijn. Maar ik denk altijd: wie niet waagt die niet wint. Kwaad kan het ook niet, want als je dit jaar niet wint kun je het volgend jaar gewoon nog een keertje proberen. En als je wél wint krijg je allerlei leuke prijzen. De winnaars van de voorrondes krijgen voor €250,- aan boekenbonnen mee naar huis, en als je de landelijke ronde wint krijg je een MacBook, een schrijfopleiding, een columnreeks op de website van Trouw en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt. Echt een kans om jezelf op de kaart te zetten dus! Maar voor schrijven geldt nog altijd: oefening baart kunst, dus wat Write Now betreft is meedoen misschien nog wel belangrijker dan winnen.

Alle voorwaarden kun je nalezen op de website van Write Now, en daar kun je ook je tekst insturen. Je hebt nog maar tot 1 april de tijd, dus geen tijd meer om te twijfelen!

Deel deze post!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *